Πολιτιστική & Λαογραφική Ομάδα Ν. Φώκαιας: Νέο κύτταρο πολιτισμού στη Χαλκιδική (VIDEO)

 

Οι πετυχημένες παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας της Πολιτιστικής & Λαογραφικής Ομάδας Ν. Φώκαιας τον Απρίλιο και τον Μάϊο, την αναδεικνύουν ήδη ως σημαντική μονάδα παραγωγής πολιτισμού, που υπερβαίνει τα όρια της ωραίας κωμόπολης και γίνεται ευρύτερα γνωστή σε όλο το νομό και όχι μόνο σ’ αυτόν.

00000053

Το γεγονός ότι πρόσφατα απέκτησε και το «σπίτι» της, το Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Φώκαιας, ένα πραγματικό στολίδι του τόπου, αυξάνει τις δυνατότητες δημιουργίας της Ομάδας και είναι βέβαιο ότι πολύ γρήγορα θα δώσει και νέα «παρών» στο πολιτισμικό γίγνεσθαι της Χαλκιδικής.

00000052

Το θεατρικό έργο του Rick Abbot “PLAY ON – Η παράσταση συνεχίζεται” σε κηνοθεσία του Ορέστη Τεάζη, ήταν το πρώτο «ανέβασμα» της Θεατρικής Ομάδας Monachus Monachus του Συλλόγου, με ηθοποιούς τους Ελένη Κούτλα, Περιστέρα Πριμικερατίδου, Δημήτρη Χαραρά, Φιλία Σκουλούδη, Ευτυχία Κοσκινά, Παύλο Παντζίκη, Μιχάλη Γεωργιάδη, Μαρία Μαλκουτζή και Φωτεινή Κόκκινου.

Η επιμέλεια των σκηνικών και κοστουμιών ήταν των Βαγγέλη Μαλκουτζή, Γεωργίας Δαδαλά, Συνόδη Χρηστίδη, Ποπήτσας Σχοινά και Φωτεινής Κουβάτση, ενώ η μουσική επιμέλεια και η σκηνοθεσία ήταν του Ορέστη Τεάζη.

00000054

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αποσπάσματα και photos από το έργο και τον πρόεδρο της Πολιτισμικής Ομάδας Παύλο Παντζίκη που μιλάει για τους Monachus Monachus και τη πρώτη τους παράσταση.

Στη συνέχεια ο σκηνοθέτης του έργου Ορέστης Τεάζης, αναφέρεται στο έργο και την επιλογή του, ενώ μιλάει και για την θεατρική παράσταση που το ίδιο περίπου διάστημα ανέβασε στον Πολύγυρο με την Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυγύρου. Τέλος, ο Χαλκιδικιώτης σκηνοθέτης κλείνει τη συνέντευξή του με δυό λόγια για τις μελλοντικές του συνεργασίες με τις δύο παραπάνω ομάδες και «φανερώνει» στο ευρύτερο κοινό τα μελλοντικά του σχέδια.


halkidikivoice.gr/MDS

Media

Last modified onΠαρασκευή, 03 Ιούνιος 2016 02:05