Αύριο κρίνεται η έγκαιρη έναρξη Πρωταθλημάτων & Κυπέλλου της ΕΠΣ Χαλκιδικής (VIDEO)

- Από την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ επί των αιτημάτων 52 Ποδοσφαιρικών Σωματείων του Νομού 

 SOTHRHS  γράφει: Σωτήρης Θωμαδάκης

Μετά την απόφαση του Ειρηνοδικείου Πολυγύρου, ήλθε δεύτερη απόφαση από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ αυτή τη φορά, το οποίο με την υ.α. 106/1-8-2016 απόφασή του ακύρωσε την ποινή της απαγόρευσης μεταγραφών που είχε επιβάλει η Διοίκηση της ΕΠΣΧ σε 53 ομάδες της Ένωσης. Μετά 16 μέρες ωστόσο, η επιτροπή εκτάκτων θεμάτων της ΕΠΟ, με απόφασή της, τιμώρησε τα 52 σωματεία της ΕΠΣΧ που κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα στα πολιτικά δικαστήρια κατά της Ένωσης, με αποκλεισμό από τους αγώνες των οικείων πρωταθλημάτων, από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης (17.08.2016) και για όσο χρονικό διάστημα συνεχίζεται η παράβαση.

hvgifMEGALO

Στο μεταξύ, με πρωτοβουλία των 53 Σωματείων προγραμματίστηκε «την Δευτέρα 22.8.2016 και ώρα 20:00 στην Αίθουσα Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Έκτακτη Γενική Συνέλευση με προεδρεύοντα τον κ. Σταύρο Σαρηγιαννίδη και μοναδικό θέμα της την πρόταση μομφής κατά του συνόλου των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΣΧ.

000000577

Καθολική η απαίτηση για αλλαγή σελίδας στην ΕΠΣΧ

Η έκτακτη αυτή Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΧ, διενεργήθηκε την προκαθορισθείσα μέρα και ώρα, με την εντυπωσιακή παρουσία εκπροσώπων 58 σωματείων από τα 63, σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου Χαλκιδικής της 29/ 7, που δικαίωσε την "Νέα Κίνηση" στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε κατά της Διοίκησης της Ένωσης.

Όπως αναμενόταν ο προεδρεύων της Συνέλευσης και επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Σταύρος Σαρηγιαννίδης εισηγήθηκε την κατάθεση πρότασης μομφής κατά του συνόλου του Δ.Σ της Ένωσης.

Ο κ. Σαρηγιαννίδης αιτιολόγησε την πρόταση μιλώντας για πλημελή εκτέλεση των καθηκόντων από την μεριά της διοίκησης της ένωσης το 2015, επικαλούμενος την έλλειψη κάθε μέριμνας και ενδιαφέροντος απ'αυτήν, τόσο για την παρουσία γιατρού στους αγώνες, όσο και στο θέμα της ασφάλισης των ποδοσφαιριστών. Επιπλέον η απόδοση των διαιτητών κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα, ενώ και οι ίδιοι παραπονέθηκαν για ελλιπή επιμόρφωση.

Αλλά το κυριότερο που τονίστηκε ήταν η μη υπερψήφιση από 45 σωματεία του Διοικητικού Απολογισμού 2015 στην Συνέλευση της 16 Φεβρουαρίου του 2016, στην οποία 5 δήλωσαν «παρών» και 11 «ναι». Εξάλλου την ίδια μέρα, μόλις 12 υπερψήφισαν τον οικονομικό απολογισμό, ενώ 40 σωματεία δήλωσαν «παρών» και 10 τον καταψήφισαν. Από την ημέρα εκείνη, η διοίκηση του κ. Αργύρη Βούλγαρη δεν απολαμβάνει πλέον την εμπιστοσύνη του συνόλου των ομάδων.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν καταλυτικό, αφού σε σύνολο 58 Σωματείων, τα 57 απέδωσαν μομφή στη νυν διοίκηση, ενώ ένα Σωματείο ψήφισε «παρών».

Στο τέλος της έκτακτης Γ.Σ. ο νομικός εκπρόσωπος της Νέας Κίνησης και πρώην διαιτητής Ευάγγελος Τσέλιος διαβεβαίωσε τα σωματεία για την κανονική διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Επόμενο βήμα η κατάθεση αιτήματος στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΣΧ.

000000578

Την επόμενη μέρα, Τρίτη 23 Αυγούστου, κατατέθηκε αίτημα των 52 Σωματείων προς το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, για διορισμό προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης, με πρόσωπα που ομόφωνα έχουν προταθεί από τα παραπάνω Σωματεία.
Την ίδια μέρα επίσης, κατατέθηκε και προσφυγή στην ίδια Αρχή, κατά της απόφασης αποκλεισμού των 52 Σωματείων από τα οικεία πρωταθλήματα.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ θα συνεδριάσει αύριο 30.8.2016, για να εξετάσει τα αιτήματα των Σωματείων της Χαλκιδικής.

- Η σχετική ενημερωτική ανακοίνωση της "Νέας Κίνησης" έχει -αυτούσια- ως εξής: 

"ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΗΚΕ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Π.Σ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Π.Σ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.
ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ «ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ» ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ κ. ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΚΑΙ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ «ΤΙΜΩΡΙΑ» ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο κ. ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ, ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ:
ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΥΤΗ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ 58 ΑΠΟ ΤΑ 63 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Σ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΜΕ 57 ΨΗΦΟΥΣ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΕΝΑ (1) «ΠΑΡΩΝ».
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 22-8-2016, Ο κ. ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΑΥΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΤΥΠΙΚΟ, ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΙ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΣΧ.
ΗΔΗ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23.8.2016 ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ 52 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Ε.Π.Ο., ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ Ε.Π.Σ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ 52 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.
ΕΠΙΣΗΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ.
ΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Ε.Π.Ο. ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΤΗΝ 30.8.2016, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.
ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΟΡΙΣΤΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Π.Σ.Χ., ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.
Ο κ. ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ (ΘΛΙΒΕΡΟ) ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Π.Σ.Χ., ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 95 % ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΙΚΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ. [ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ]"

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, αφού οι κληρώσεις Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου δεν έχουν ακόμη ούτε καν προγραμματιστεί και η προετοιμασία των Σωματείων βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Γι αυτό είναι βαρύνουσας σημασίας η αυριανή απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ. Αν αυτό κάνει αποδεκτά τα αιτήματα των Χαλκιδικιώτικων Σωματείων, η σαιζόν θα ξεκινήσει με νέα Διοίκηση της διοργανώτριας Αρχής. Αν όχι, τα πράγματα περιπλέκονται. Οψόμεθα.

* Μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα μικρό video-απόσπασμα από την διαδικασία της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΣΧ της 22ας Αυγούστου 2016.0000000HV

Media

Halkidiki Voice/MDS
Last modified onΔευτέρα, 29 Αυγούστου 2016 20:00