Πρόσκληση Έκθεσης 200 έργων Αρχιτεκτονικής στο Τελλόγλειο Ίδρυμα 13-6-2016

Έκθεση 200 έργων Αρχιτεκτονικής, που επιλέχθηκαν απ 'όσα δημοσιεύθηκαν στο έγκυρο περιοδικό "ΚΤΙΡΙΟ" στα 30 χρόνια της έκδοσής του, θα πραγματοποιηθεί στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (εγκαίνεια Δευτέρα 13-6-2016, ώρα 7:30 μ.μ.).

Δυο Χαλκιδικιώτες αρχιτέκτονες, οι Γιάννης Αικατερινάρης και Γιώργος Νάνος, είναι ανάμεσα στους μελετητές των παραπάνω 200 έργων, που καλύπτουν όλη την επικράτεια της χώρας και αφορούν σε όλες τις κατηγορίες κτιρίων. Αντιπροσωπεύονται με ένα έργο αρχιτεκτονικού και οικολογικού ενδιαφέροντος, με το "Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Αλεξανδρούπολης". Το πρότυπο αυτό Μουσείο συμβάλλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επισκεπτών, ιδιαίτερα των μικρών μαθητών που το επισκέπτονται με τα σχολεία τους, σε θέματα χλωρίδας και πανίδας της περιοχής του Έβρου, αλλά και γενικότερα.

Έργα αυτού του χαρακτήρα θα έπρεπε ίσως να εκτεθούν, με την μέριμνα κάποιου τοπικού φορέα, και στη Χαλκιδική που διαθέτει μοναδικά τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και βιοποικιλότητας σε χλωρίδα και πανίδα. Γιατί οι κίνδυνοι καταστροφής των ευαίσθητων ισορροπιών που τα χαρακτηρίζουν είναι τώρα περισσότερο από ορατοί , καθώς η Β. Α. Χαλκιδική (πατρίδα του Αριστοτέλη και Πύλη του Αγίου Όρους), αλλά και η ευρύτερη περιοχή θα υποστούν τις συνέπειες από τις ασύμβατες μεταλλευτικές δραστηριότητες (κλίμακα, τρόπος εξόρυξης και επεξεργασίας κ. λπ.). Αξίζει να επισκεφτούμε την Έκθεση.


Last modified onΔευτέρα, 13 Ιούνιος 2016 11:34