"Η Λίμνη των Κύκνων" στο Αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών

Το αριστούργημα του Τσαϊκόφσκι "Η Λίμνη των Κύκνων" από το φημισμένο και βραβευμένο "Rusian Ballet Theater", μια από τις πιο αναγνωρίσιμες δυνάμεις του κλασικού χορού της Μόσχας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θάλασσας 2016, αρκετοί φίλοι του είδους, που απόλαυσαν επί δύο και πλέον ώρες μια μοναδικής ομορφιάς παράσταση και καταχειροκρότησαν τους Ρώσους καλλιτέχνες.

0000000HVNEWS

Η Λίμνη των Κύκνων, η πιο συγκινητική ιστορία αγάπης του κλασικού χορού, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 4 Μαρτίου του 1877 στο θέατρο Μπολσόι και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να συναρπάζει τον κόσμο. Παράλληλα, αποτελεί την υπέρτατη πρόκληση στην καριέρα των χορευτών, αφού οι δεξιοτεχνικές ικανότητες και ο λυρισμός που απαιτούνται για την ολοκληρωμένη ερμηνεία του, είναι σχεδόν πέρα από τα ανθρώπινα όρια. Πρόκειται για ένα αυτόνομο μουσικό έργο μεγάλων ερμηνευτικών απαιτήσεων, με αγαπημένες μελωδίες που αιχμαλωτίζουν και σαγηνεύουν τις αισθήσεις.

Το «Russian Ballet Theater», που διαπρέπει παγκοσμίως με τη συγκεκριμένη παράσταση, ιδρύθηκε το 2000 και αμέσως καθιερώθηκε ως ένα διαρκώς εξελισσόμενο συγκρότημα χορού. Υιοθετώντας τις παραδόσεις της κληρονομιάς του κλασικού μπαλέτου, περιλαμβάνει στο ρεπερτόριό του σχεδόν όλες τις παραστάσεις του χρυσού αιώνα του ρωσικού μπαλέτου όπως τα έργα «Λίμνη των κύκνων», «Η ωραία κοιμωμένη», «Καρυοθραύστης», «Ζιζέλ», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Μπαγιαντέρα», «Δον Κιχώτης» κ.ά. Από την εποχή της ίδρυσής του, περιόδευσε με μεγάλη επιτυχία σε πολλές χώρες του κόσμου: Γερμανία, ΗΠΑ, Ιταλία, Μάλτα, Καναδά, Μεξικό, Κίνα, Νοτιοαφρικανική Δημοκρατία, Ισπανία, Πορτογαλία. Το συγκρότημα συνεργάζεται με επιφανείς καλλιτέχνες διαφόρων ομάδων, μεταξύ αυτών και των Θεάτρων Μπολσόι, Μαρίνσκι, Στανισλάβσκι.

000000374

Να σημειώσουμε ότι στην αρχή του πρώτου και δεύτερου μέρους της παράστασης του Σαββάτου, εμφανίστηκαν στη σκηνή και πλαισίωσαν τους επαγγελματίες Ρώσους καλλιτέχνες, μικροί μαθητές μπαλέτου της τοπικής σχολής "Κέντρο Σύνθεσης".
- Δείτε παρακάτω ένα slideshow από την εξαιρετική παράσταση του Αμφιθεάτρου Ν. Μουδανιών.


0000000HV

0000000MDS

Media

Last modified onΤρίτη, 12 Ιουλίου 2016 19:52