Από το Βερολίνο ξεκίνησε το «άνοιγμα» στην ευρωπαϊκή Αριστερά η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Προσκεκλημένη του Ιδρύματος Rosa Luxemburg και της ελληνικής κοινότητας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επισκέφθηκε το Βερολίνο από 3 μέχρι 5 Ιουνίου. Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας με την επιστροφή της στην Ελλάδα εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις συναντήσεις και τις επαφές που είχε στη Γερμανική πρωτεύουσα, καθώς είχε την ευκαιρία στο πλαίσιο της εκδήλωσης της ελληνικής κοινότητας να συναντήσει εκπροσώπους των ελλήνων μεταναστών και να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η κ. Κωνσταντοπούλου συνάντησε παράλληλα εκπροσώπους γερμανικών συνδικάτων, ακτιβιστές κατά των ιδιωτικοποιήσεων και υπέρμαχους διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών εκ μέρους της χώρας μας, ενώ χαρακτήρισε την Πλεύση Ελευθερίας ως "φορέα απελευθέρωσης του λαού και της χώρας από τον ζυγό των Μνημονίων".

Μιλώντας στο τριήμερο συνέδριο του Ιδρύματος Rosa Luxemburg με τίτλο "Τι είναι αριστερό στην Ευρώπη;", η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στην πανευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Plan B, αλλά και στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς την "νεοφιλελεύθερη, την οποία η Ευρωπαϊκή Αριστερά δεν πρέπει να καλύπτει πολιτικά".


0000000HV

Last modified onΠέμπτη, 09 Ιούνιος 2016 21:28