Γερμανοί και λοιποί "εταίροι" τα θέλουν όλα για να εκταμιεύσουν

Υπόλοιπο ΟΤΕ - Γ.Γ. Εσόδων - Ακαταδίωκτο στη Διοίκηση του Υπερταμείου τα (νέα) προαπαιτούμενα


Αποφασισμένοι να “στείψουν” την κυβέρνηση Τσίπρα ώστε να αποσπάσουν και την τελευταία ρανίδα της δημόσιας περιουσίας, οι Γερμανοί παρέτειναν για λίγο το “μαρτύριο της σταγόνας”, μπλοκάροντας την άμεση εκταμίευση της υποδόσης των 7,5 δισ ευρώ, παρά την ψήφιση, με συνοπτικές διαδικασίες, του επαχθέστατου πολυνομοσχέδιου.

Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, η αξίωση της Γερμανίας για πλήρη απόσυρση του ελληνικού δημοσίου από τον ΟΤΕ (κάτι που σημαίνει ολοκληρωτική παράδοσή του στην Deutsche Telekom) ήταν ο βασικός λόγος που μπλόκαρε την εκταμίευση. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι Γερμανοί ζήτησαν όχι μόνο να μεταβιβαστεί άμεσα το 5% του ΟΤΕ από το ελληνικό δημόσιο προς το ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή την τρόικα, αλλά και να παραιτηθεί το ελληνικό κράτος από τη διατήρηση έστω και ενός ελάχιστου ποσοστού του οργανισμού. Οι Γερμανοί αξιώνουν, εν είδει τελεσίγραφου, να λυθεί αυτή η “εκκρεμότητα” εντός της σημερινής ημέρας, προκειμένου να εγκριθεί η εκταμίευση της υποδόσης στο επόμενο EuroWorkingGroup, την Πέμπτη, διαφορετικά το θέμα μπορεί να τρενάρει ακόμη και μετά το κρίσιμο βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για το Brexit.

Μαζί με τον ΟΤΕ, οι Γερμανοί και οι συνεταίροι τους στο Eurgroup αξιώνουν να δρομολογήσει σήμερα κιόλας η κυβέρνηση Τσίπρα τρεις ακόμη επαχθέστατες αποφάσεις:

-Την πλήρη "ανεξαρτητοποίηση" της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, κάτι που σημαίνει κατάλυση του ελληνικού κράτους σε ένα από τα πιο θεμελιώδη πεδία εθνικής κυριαρχίας.

-Την κατοχύρωση του ακαταδίωκτου για τα μέλη της διοίκησης του Υπερταμείου, που θα διαχειρίζεται και θα εκποιεί τον δημόσιο πλούτο για τα επόμενα 99 χρόνια.

-Την υπογραφή Μνημονίου για την εκχώρηση του Ελληνικού στον Όμιλο Λάτση (Lamda Development) και τα ξένα funds που συμπράττουν μαζί του. 

Φυσικά, ουδείς λόγος σοβαρής ανησυχίας υπάρχει για τους Ευρωπαίους. Ο Γάλλος επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί εκτίμησε ότι ότι όλα θα πάνε καλά, αφού η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ήδη περάσει “το 95% των προαπαιτούμενων” και προεξόφλησε ότι το ίδιο θα συμβεί με το υπόλοιπο 5%.


0000000HV