Περίοδο τριγμών διανύουν οι γερμανο-τουρκικές σχέσεις (VIDEO)

Περίοδο «κάποιων τριγμών» διανύουν οι γερμανοτουρκικές σχέσεις, παραδέχθηκε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ, εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι η δύσκολη φάση θα ξεπεραστεί, καθώς οι σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και των προσώπων που τις χειρίζονται από τις δύο πλευρές είναι στενές και βαθιές.

0000000HVNEWS

Λάδι στη φωτιά έριξε η απόφαση του Βερολίνου να μην επιτρέψει στον Ταγίπ Ερντογάν να απευθύνει σε ζωντανή σύνδεση μήνυμα στους χιλιάδες Τούρκους που διαδήλωσαν στην Κολωνία. Ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ έκανε μάλιστα λόγο για πλήγμα κατά της ελευθερίας της έκφρασης.

«Η Τουρκία είναι εδώ και αιώνες, δεκαετίες, χρόνια, σημαντικός και καλός εταίρος της Γερμανίας και της Ευρώπης. Είχαμε επανειλημμένα στο παρελθόν περιόδους τριγμών και άλλες φάσεις κατά τις οποίες τα πράγματα ήταν εξαιρετικά καλά. Τώρα θα έλεγα ότι έχουμε μάλλον μια φάση κάποιων τριγμών, αλλά πιστεύω ότι οι σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας είναι τόσο στενές και τόσο βαθιές, όπως και οι προσωπικές σχέσεις μεταξύ των ατόμων, ώστε είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να υπερβούμε αυτή την όχι και τόσο εύκολη φάση και να τις μετατρέψουμε σε κάτι καλύτερο. Είμαι πολύ αισιόδοξος», δήλωσε ο κ. Σέφερ. [ΑΠΕ-ΜΠΕ/EURONEWS]

* Δείτε παρακάτω σχετικό video


0000000HV

Media

EURONEWS
Last modified onΤρίτη, 02 Αύγουστος 2016 01:41