Καταδότες θέλει τους Τούρκους του εξωτερικού η Άγκυρα

- Σύμφωνα με το κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο της Σουηδίας

H Τουρκία ζητά από τους υπηκόους της που διαμένουν στο εξωτερικό να αναφέρουν πρόσωπα και οργανώσεις που υποστηρίζουν τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται από την τουρκική ηγεσία ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος στην χώρα, μετέδωσε σήμερα το κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο της Σουηδίας.

0000000HVNEWS

Σε έναν λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook που απευθύνεται σε υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚ) της Τουρκίας, αναρτήθηκε ένα μήνυμα με το οποίο προτρέπονται οι χρήστες να τηλεφωνήσουν σε έναν αριθμό στην Τουρκία και να δώσουν πληροφορίες σχετικά με τους υποστηρικτές του Γκιουλέν. Όταν τηλεφωνεί κανείς στον συγκεκριμένο αριθμό, μετέδωσε η σουηδική ραδιοφωνία, μιλάει με το γραφείο του πρόεδρου της Τουρκίας που επιβεβαιώνει ότι ενδιαφέρεται για πληροφορίες σχετικά με τους υποστηρικτές του Γκιουλέν και στη Σουηδία, ενώ τονίζεται ότι θέλουν να καταγράψουν «όλες τις πληροφορίες που μπορείτε να παράσχετε, προσωπικά δεδομένα και διευθύνσεις».

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τηλεφώνησε στον αριθμό αυτό σήμερα, σε ώρες γραφείου και δεν απάντησε κανείς. Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στη Σουηδία, Κάγια Τούρκμεν, δεν έχει ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη ανάρτηση, ανέφερε το σουηδικό ραδιοφωνικό δίκτυο, ωστόσο ο ίδιος δήλωσε ότι θεωρεί ότι είναι φυσικό το τουρκικό Κράτος να ενδιαφέρεται για τέτοιου είδους πληροφορίες.
«Κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να συλλέγει πληροφορίες σχετικά με δραστηριότητες που στοχεύουν να πλήξουν τα συμφέροντά του, ακόμα κι αν πρόκειται για πρόσωπα που διαμένουν στη Σουηδία» σημείωσε ο Τούρκμεν στο ραδιοφωνικό δίκτυο, ενώ πρόσθεσε ότι έχουν αναρτηθεί παρόμοια μηνύματα στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης στη Γερμανία και την Αυστρία. [ΑΠΕ-ΜΠΕ]


0000000HV

Last modified onΠαρασκευή, 22 Ιουλίου 2016 23:56