Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Νίκαια

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη φονική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 84 ανθρώπους στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη γαλλική εθνική εορτή της 14ης Ιουλίου στη Νίκαια, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση.

"Το πρόσωπο που πραγματοποίησε την επιχείρηση στη Νίκαια της Γαλλίας ήταν ένας από τους στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους. Έφερε σε πέρας την επιχείρηση ως απάντηση στις εκκλήσεις για να γίνουν στόχοι οι υπήκοοι των χωρών του συνασπισμου που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος", μετέδωσε το πρακτορείο.

0000000HVNEWS

Μπ. Καζνέβ: Ο δράστης της επίθεσης στη Νίκαια θα πρέπει να είχε ριζοσπαστικοποιηθεί πολύ γρήγορα
"Αν ο δράστης της επίθεσης με φορτηγό στη Νίκαια, που σκότωσε 84 ανθρώπους την Πέμπτη, ήταν ισλαμιστής μαχητής, τότε θα πρέπει να είχε ριζοσπαστικοποιηθεί πολύ γρήγορα", δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάν Καζνέβ. Σε δηλώσεις που έκανε μετά την ανακοίνωση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην οποία ισχυρίζεται ότι ο Τυνήσιος Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουλέλ ήταν ένας από τους στρατιώτες της, ο Καζνέβ επανέλαβε ότι η Γαλλία δεν έχει στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο είτε από τα ποινικά αρχεία της είτε από τις υπηρεσίες πληροφοριών. "Φαίνεται ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε πολύ γρήγορα - σε κάθε περίπτωση αυτά είναι τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις καταθέσεις ανθρώπων του περιβάλλοντός του", δήλωσε ο Καζνέβ σε δημοσιογράφους στο Παρίσι.

Πούτιν: "Μόνο οι κοινές προσπάθειες μπορούν να νικήσουν την τρομοκρατία" (VIDEO)

000000391

Μήνυμα προς τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον γαλλικό λαό, μετά την επίθεση της Πέμπτης στη Νίκαια, έστειλε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, εκφράζοντας τα βαθιά του συλλυπητήρια.
Στο μήνυμά του ο Ρώσος πρόεδρος υπογραμμίζει ότι "Το έγκλημα της Νίκαιας που οδήγησε στο θάνατο τόσους ανθρώπους στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και Ρώσοι πολίτες, έγινε με ιδιαίτερη σκληρότητα και ακραίο κυνισμό. Η Ρωσία γνωρίζει την τρομοκρατία και τις απειλές που εγκυμονεί για όλους μας, γι αυτό συμμεριζόμαστε τον πόνο του γαλλικού λαού και στεκόμαστε αλληλέγγυοι δίπλα του". Ενώ παράλληλα τονίζει ότι "Μόνο οι κοινές προσπάθειες μπορούν να νικήσουν την τρομοκρατία".
- Μπορείτε να δείτε παρακάτω το σχετικό video.


0000000HV

0000000MDS

Media

Last modified onΣάββατο, 16 Ιουλίου 2016 23:38