Μια βραδιά στο φεγγαρόφωτο με τους Rolling Stones

  • Published in Style

Δεν είναι εύκολο σε όλους να παρακολουθήσουν μία συναυλία των Rolling Stones, κι αυτό φαίνεται απασχόλησε τα μέλη του συγκροτήματος και αποφάσισαν να «δώσουν» τις παραστάσεις τους σε έναν διαφορετικό χώρο, στις κινηματογραφικές αίθουσες όλου του κόσμου και μάλιστα ταυτόχρονα.

Όχι δεν πρόκειται η ροκ μπάντα να κάνει παγκόσμια περιοδεία παίζοντας σε σινεμά. Τον περασμένο Μάρτιο το θρυλικό συγκρότημα έδωσε μία δωρεάν συναυλία στην Κούβα, η οποία κινηματογραφήθηκε από τον βραβευμένο σκηνοθέτη Paul Dugdale.

Έτσι προέκυψε η ταινία «Havana Moon», η οποία χαρακτηρίζεται ως μία μοναδική κινηματογραφική εμπειρία, με υψηλής ευκρίνειας γραφικά και ήχο σαράουντ.
Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από ένα τραγούδι του Τσακ Μπέρι, αλλά και από το γεγονός ότι η συναυλία δόθηκε υπό το φως του φεγγαριού. Υπολογίζεται ότι την συναυλία παρακολούθησαν περίπου 1,2 εκατ. θεατές.

Χιλιάδες κινηματογραφικές αίθουσες σε Ευρώπη, Αυστραλία, Ρωσία, Ιαπωνία και Λατινική Αμερική θα προβάλουν την ταινία για μία νύχτα μόνο, στις 23 Σεπτεμβρίου. Η συναυλία, σύμφωνα με εκπρόσωπο του συγκροτήματος δεν θα προβληθεί στις ΗΠΑ.

Η συναυλία της μπάντας στην Κούβα ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή, καθώς ήταν η πρώτη φορά που επισκέφτηκε τη χώρα και ήταν ένα από τα πρώτα συγκροτήματα που έδωσαν συναυλία μετά την άρση της απαγόρευσης της ροκ μουσικής. Η προπώληση των εισιτηρίων στις πόλεις που θα προβληθεί η ταινία θα αρχίσει στις αρχές Αυγούστου.[ΑΠΕ-ΜΠΕ]