Επίσκεψη του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Ν. Προποντίδας στην “4η ART THESSALONIKI FAIR”

Οι εκπαιδευόμενοι/ες του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Ν. Προποντίδας είχαν την χαρά να επισκεφθούν τη Διεθνή Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης, η οποία πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (4η Art Thessaloniki Fair).

Είχαν την μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά ποικίλα έργα σύγχρονης τέχνης (πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, installations κ.ά.) και να συνομιλήσουν με τους ίδιους τους καλλιτέχνες ή και με τις γκαλερί που τους εκπροσωπούν. Επίσης, είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν τις μουσειακές εκθέσεις της 4ης Art Thessaloniki, και πιο συγκεκριμένα, τα έργα του Billy Zane (τιμώμενου καλλιτέχνη) και του Dennis Oppenheim, την έκθεση «Unexpected Dialogue»-Picasso & Jankulovski με κεραμικά έργα του Pablo Picasso και ζωγραφικά έργα του Mice Jankulovski, καθώς επίσης και τη συλλογή με θέμα «Balkan Masks» από το Εθνογραφικό Κέντρο Γιώργη Μελίκη-Κέντρο Έρευνας Μάσκας. Παράλληλα, απόλαυσαν την ορχήστρα σαξοφώνων Thessaxloniki με τον μαέστρο Θεόφιλο Σωτηριάδη και τον Φίλιππο Μοδινό (μονωδό, τενόρο, πιανίστα, αρχιμουσικό),  που συμμετείχαν στο πλαίσιο των εγκαινίων της Έκθεσης.

Εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στην κυρία Αποστολίδου, Project Manager της Έκθεσης, για τις προσκλήσεις που διέθεσε στο ΣΔΕ Δήμου Ν. Προποντίδας.