Το νέο Peugeot 408 Crossover ξεκινάει το εμπορικό του λανσάρισμα στην ελληνική αγορά

Το νέο Peugeot 408 ξεχωρίζει για τη δυναμική σιλουέτα του. Οι γραμμές του είναι έντονες, η μάσκα είναι στο ίδιο χρώμα με το αμάξωμα, το μπροστινό μέρος φέρει το νέο σήμα της εταιρείας με το κεφάλι του λιονταριού, ενώ ξεχωρίζουν οι «κυνόδοντες» δεξιά και αριστερά του προφυλακτήρα.

Το ανεστραμμένο σχήμα του πίσω προφυλακτήρα δίνει στο προφίλ μια έντονη προσωπικότητα, με τα πίσω φώτα LED να έχουν σχήμα που παραπέμπει σε τρεις «νυχιές». Με μήκος 4.69μ, και με το μακρύ μεταξόνιο που φτάνει τα 2.79μ., το μοντέλο προσφέρει άνεση στους επιβάτες του πίσω καθίσματος, γεγονός που πιστοποιείται από τα 188χλστ. της απόστασης που διαθέτουν για τα πόδια τους. Ο αποθηκευτικός χώρος έχει συνολική χωρητικότητα 536 λίτρων και μπορεί να φθάσει τα 1.611 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Στο εσωτερικό και ειδικότερα στη θέση οδήγησης δίνεται έμφαση στην ποιότητα και στη συνδεσιμότητα, καθώς διατίθενται οι πιο πρόσφατες τεχνολογίες που κάνουν την εμπειρία οδήγησης περισσότερο διαισθητική και πιο διαδραστική. Χάρη στη βοήθεια 6 καμερών και 9 ραντάρ, τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης παρέχουν στον οδηγό και τους επιβάτες, ηρεμία και ασφάλεια.

Η γκάμα των κινητήρων με τους οποίους εφοδιάζεται το Peugeot 408 περιλαμβάνει δύο plug in υβριδικές εκδόσεις με 180 και 225 ίππους και μία βενζινοκίνητη έκδοση με 130 ίππους. Και οι τρεις κινητήρες διατίθενται με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο EAT8. Λίγους μήνες μετά, η γκάμα θα συμπληρωθεί και με μία αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Το μοντέλο βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις της Peugeot σε όλη την Ελλάδα. Θα κατασκευάζεται αρχικά για την ευρωπαϊκή αγορά, στη Mulhouse της Γαλλίας και αμέσως μετά, στο εργοστάσιο του Chengdu για την τοπική αγορά της Κίνας.

[ΑΠΕ-ΜΠΕ]