Επένδυση 1 δισ. ευρώ η Daimler

Η Daimler ανακοίνωσε σήμερα την κατασκευή νέας μονάδας παραγωγής οχημάτων Mercedes-Benz στην Ουγγαρία, δίνοντας σημαντική ώθηση στην τοπική οικονομία και αυξάνοντας τον ανταγωνισμό για τα υφιστάμενα εργοστάσια της εταιρίας στη Γερμανία.

0000000HVNEWS

Σε ανακοίνωσή της, η Daimler είπε ότι θα δαπανήσει 1 δισεκ. ευρώ έως το 2020 για την επέκταση της μονάδας στο Κεκσκεμέτ, στην κεντρική Ουγγαρία, όπου θα προσθέσει 2.500 θέσεις εργασίας. Το νέο εργοστάσιο θα είναι η πρώτη μονάδα που θα μπορεί να παράγει μικρά αυτοκίνητα και μεγαλύτερες λιμουζίνες, ανέφερε η Mercedes-Benz, καθιστώντας περισσότερο ευέλικτο το δίκτυο παραγωγής της αυτοκινητοβιομηχανίας, που στηρίζεται κυρίως στη Γερμανία και την Κίνα για να παράγει λιμουζίνες.

Τα εργοστάσια της Mercedes-Benz λειτουργούν σε πλήρη παραγωγική δυναμικότητα και η εταιρία προσπαθεί να επεκτείνει τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις παραγωγής στη Γερμανία. Η Ουγγαρία, στην οποία το ένα τρίτο της βιομηχανικής παραγωγής βασίζεται στην αυτοκινητοβιομηχανία, αναμένεται να καταγράψει αύξηση 3% των εξαγωγών και αύξηση 0,4% του ΑΕΠ μόλις το εργοστάσιο τεθεί σε πλήρη λειτουργία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο. Ο Σιγιάρτο δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι το νέο εργοστάσιο θα διπλασιάσει σχεδόν τη δυναμικότητα της υφιστάμενης μονάδας στα 330.000 οχήματα συγκριτικά με 180.000 οχήματα που κατασκευάστηκαν πέρυσι.

Το 2015, η Mercedes-Benz κατασκεύασε 1,87 εκατ. οχήματα. Σύμφωνα με τον υπουργό, η απόφαση της Daimler να επεκτείνει τη μονάδα στην Ουγγαρία είναι εν μέρει αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής της χώρας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είχε προσφέρει κίνητρα ύψους 12,9 δισεκ. φιορινιών (45,9 εκατ. δολαρίων).

Στις αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην Ουγγαρία περιλαμβάνονται η ανταγωνίστρια της Mercedes-Benz, η Audi, που έχει επενδύσει περισσότερα από 8 δισεκ. ευρώ από το 1993, καθώς και η Suzuki και η General Motors.[ΑΠΕ-ΜΠΕ]


0000000HV