Δήμος Ν. Προποντίδας: Κάνε ΚΛΙΚ στη ζωή!

Ο Δήμος Ν. Προποντίδας συμμετέχει στη δράση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «Κάνε ΚΛΙΚ στη Ζωή» και σας καλεί να δηλώσετε συμμετοχή.

♦️ Τι είναι το ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΖΩΗ;

Πρόκειται για παροχή υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης ηλικιωμένων. Έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας κεντρικής υπηρεσίας υποστήριξης ηλικιωμένων που χρήζουν κοινωνικής πρόνοιας και παρακολούθησης.

♦️ Ποιους αφορά:

Η δράση αφορά κυρίως άτομα:
• που ζουν μόνα ή/και μακριά από δομές υγείας & φροντίδας,
• σε χρόνια πάσχοντες (κατάθλιψη, αστάθεια, κινητικά προβλήματα, διαβήτης, Alzheimer, καρδιολογικά προβλήματα, αναπνευστικά προβλήματα, κ.α.)

♦️ Ποιες είναι οι προϋποθέσεις;

1. Ηλικιωμένοι από 60 ετών και άνω
2. Κάτοικος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

♦️ Τι θα περιλαμβάνει η υπηρεσία;

α) την λειτουργία Κέντρου 24ωρης παρακολούθησης και τηλεφωνικής υποστήριξης ωφελούμενων.
β) την παρακολούθηση και τηλεειδοποίηση των ηλικιωμένων μέσω ειδικών συσκευών.

♦️ Τι παρέχει η λειτουργία κέντρου 24ωρης παρακολούθησης και τηλεφωνικής υποστήριξης;

• Παρέχει τις απαραίτητες υποδομές, συσκευές αλλά και ανθρώπινους πόρους για τη παροχή της υπηρεσίας 24ωρης παρακολούθησης,
• Παρέχει στους ωφελούμενους ένα πρότυπο Κέντρο Διαχείρισης κλήσεων με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, που έχει άμεση πρόσβαση στο αρχείο κάθε ηλικιωμένου και αποτελείται από κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους κλπ και ανταποκρίνεται άμεσα σε οποιαδήποτε ανάγκη ή επιθυμία του ηλικιωμένου,
• Ακόμα και αν ο ωφελούμενος δεν είναι σε θέση να απαντήσει η 24ωρη υπηρεσία στέλνει αμέσως βοήθεια, κάποιο γείτονα, μέλος της οικογένειάς του, ασθενοφόρο, την Άμεση Δράση, την Πυροσβεστική, κ.α.

Στην παρούσα φάση λόγω της Πανδημίας δε συγκεντρώνουμε δικαιολογητικά, παρά μόνο αιτήσεις.

Η αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπάρχει εδώ

Αφού την τυπώσετε, μπορείτε να την αποστείλετε ηλεκτρονικά στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εμείς θα συγκεντρώσουμε τις αιτήσεις σας και θα τις αποστείλουμε στην αρμόδια υπηρεσία (στην αίτηση δεν απαιτείται θεώρηση γνησίου υπογραφής).