Ο Δήμος Νέας Προποντίδας στην Κύπρο

Συμμετείχε στο 1ο Χορευτικό Παραδοσιακό Συναπάντημα


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Χορευτικό Παραδοσιακό Συναπάντημα, από την Πέμπτη 12 έως και την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, που οργάνωσε στα πλαίσια του εορτασμού των 10 χρόνων ζωής και προσφοράς στα Πολιτιστικά Δρώμενα της Κύπρου, ο Μουσικοχορευτικός Λαογραφικός Όμιλος “Η Βούρκα”.

Σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης έλαβε μέρος ο Δήμος Νέας Προποντίδας από την Ελλάδα και οι κοινότητες Μενοίκου, Αγροκηπιάς και Κοράκου από την Κύπρο. Τον Δήμο της Χαλκιδικής εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας κ. Λέλεκας Ανδρέας, ενώ σε επίπεδο συλλόγων, ελαβαν μέρος ο Σύλλογος Ελαιοχωρίων για τον Πολιτισμό και την Υγεία, από το Δήμο Νέας Προποντίδας, ο Λαογραφικός Όμιλος “Η Βούρκα”, ο Π.Α.Σ. Αγροκηπιάς και ο Λαογραφικός Όμιλος Κοράκου από την Κύπρο.

00000073

Σκοπός αυτού του Παραδοσιακού Συναπαντήματος, είναι η δημιουργία δεσμών φιλίας και συνεργασίας τόσο μεταξύ Δήμου και Κοινοτικών Συμβουλίων Ελλάδας - Κύπρου όσο και μεταξύ Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων στοχεύοντας στη διάδοση της Παράδοσης και του Λαϊκού Πολιτισμού κάθε τόπου, ενώ δέσμευση διοργανωτών και συμμετασχόντων ήταν να ακολουθήσουν και άλλα Παραδοσιακά Συναπαντήματα με ανταλλαγές Πολιτιστικών Συλλόγων σε Ελλάδα και Κύπρο.


0000000HV

Last modified onΚυριακή, 05 Ιούνιος 2016 21:35