Αεροδιακομιδή 70χρονης με εγκεφαλική αιμορραγία απο τον Πολύγυρο στη Θεσσαλονίκη

Αεροδιακομιδή μίας 70χρονης γυναίκας, η οποία βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση, από το νοσοκομείο Πολυγύρου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε, χθες το μεσημέρι, το ελικόπτερο της πυροσβστικής το οποίο έχει παραχωρηθεί στο ΕΚΑΒ.

Η 70χρονη γυναίκα έφερε χτύπημα στο κεφάλι από ατύχημα που είχε μέσα στο σπίτι της και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πολυγύρου. “Υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία, διαπιστώθηκε εγκεφαλική αιμορραγία. Ήταν βαρύ περιστατικό. Κρίναμε ότι έπρεπε να διακομισθεί στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και μάλιστα άμεσα”, αναφέρει η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας Χρυσή Ματσικούδη στο www.praktoreio-macedonia.gr.

Η 70χρονη, διασωληνωμένη, διεκομίσθη με το ελικόπτερο στο ΑΧΕΠΑ. “ Ήταν σε κωματώδη κατάσταση, σε τέτοια βαριά περιστατικά η αεροδιακομιδή μπορεί να είναι σωτήρια. Από το γήπεδο του Πολυγύρου έως την 113 Πτέρυγα Μάχης κάναμε 20 λεπτά” τονίζει η κ. Ματσικούδη και επισημαίνει ότι “χθες Σάββατο ήταν μέρα της μεγάλης εξόδου των εκδρομέων δεν θέλαμε να εγλωβίσουμε ένα ασθενοφόρο για δύο ολόκληρες ώρες, αντίθετα ήταν απαραίτητο να έχουμε διαθέσιμα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στους δρόμους της Χαλκιδικής. [ΑΠΕ-ΜΠΕ]