Περισσότερα από 780 κιλά οστράκων κατασχέθηκαν στα Ν. Μουδανιά
- Published in Χαλκιδική
Επτακόσια ογδόντα δύο κιλά (782kg) όστρακα του είδους «Γυαλιστερή», εντόπισαν και κατέσχεσαν, χθες το βράδυ, στελέχη της Λιμενικής Αρχής στα Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής.
Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση στελεχών της Λιμενικής Αρχής Ν. Μουδανιών και στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, ακινητοποίησαν στην Εθνική οδό Κασσάνδρειας - Νέων Μουδανιών, όχημα τύπου ΒΑΝ έμφορτο με σαράντα έξι (46) σάκους με όστρακα του είδους «Γυαλιστερή».
Όπως διαπιστώθηκε ο 48χρονος οδηγός του οχήματος δεν κατείχε το προβλεπόμενο αποδεικτικό - παραστατικό (δελτίο καταγραφής) που έπρεπε να συνοδεύει τα όστρακα από τη συλλογή τους μέχρι την τελική διάθεση τους στο εμπόριο, ενώ παράλληλα γνωστοποιήθηκε από την αρμόδια διεύθυνση Κτηνιατρικής Π.Ε.Χ. ότι απαγορεύεται η συγκομιδή των ανωτέρων οστράκων στην περιοχή της Κασσάνδρειας.
Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Ν. Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης κατασχέθηκε η ποσότητα των οστράκων και κινήθηκε η διαδικασία διοικητικών κυρώσεων. [ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Related items
-
Έναρξη λειτουργίας Μουσικού Γυμνασίου Νέας Προποντίδας, για το σχολικό έτος 2026-2027
-
Χαλκιδική: Δυσκολεύονται στην εύρεση προσωπικού οι περισσότερες επιχειρήσεις
-
Να προωθηθεί αίτημα ένταξης της Χαλκιδικής στον γαστρονομκό οδηγό Μισελέν πρότεινε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης
-
Αίτημα ένταξης της Χαλκιδικής στο Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης του υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
-
Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Επιμορφωτικό Πρόγραμμα για τον Σύγχρονο Επιχειρηματία Τουριστικών Καταλυμάτων στην Χαλκιδική












