updated 7:35 AM EEST, Apr 29, 2024

Άμεση κινητοποίηση του ΕΚΑΒ σε συνεργασία με το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής στην Ιερισσό Χαλκιδικής

Άμεση λύση δόθηκε κατά τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 6 Μαΐου, σε έκτακτο ιατρικό περιστατικό συμπολίτη μας από την Αμμουλιανή Χαλκιδικής, όταν κρίθηκε από τον αγροτικό ιατρό του νησιού ότι ο ασθενής έπρεπε να μεταφερθεί κατεπειγόντως σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Το ασθενοφόρο που εδρεύει στη νέα βάση ΕΚΑΒ στην Ιερισσό από την 1η Μαΐου, η οποία δημιουργήθηκε μετά από επίμονες ενέργειες της Κατερίνας Ιγγλέζη και σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Καρακατσιανόπουλο (τον οποίο και ευχαριστούμε ιδιαίτερα), μετέφερε τον ασθενή από την Τρυπητή στην Ιερισσό, όπου και τον παρέλαβε ελικόπτερο της πυροσβεστικής, έτσι ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και να παραμείνει το ασθενοφόρο στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, σημειώθηκαν πολλά περιστατικά που έχριζαν επείγουσας αντιμετώπισης, η οποία όμως λόγω ελλείψεων ασθενοφόρου και προσωπικού δεν ήταν εφικτή, με πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα.

Η δημιουργία βάσης ΕΚΑΒ και η ύπαρξη ασθενοφόρου μόνιμα στην περιοχή φυσικά και δεν μπορεί δυστυχώς να επανορθώσει για τα όσα τραγικά συνέβησαν, μπορεί όμως να “προλάβει” την επανάληψη παρόμοιων καταστάσεων.

Ενημερώνουμε επίσης τους πολίτες, ότι ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος διατίθεται για δεύτερη χρονιά στο ΕΚΑΒ από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας κατά τους θερινούς μήνες (1η Μαΐου- 31 Οκτωβρίου), στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα καθυστερήσεων διακομιδής ασθενών λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Οι προσπάθειες για τη βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες του νομού μας συνεχίζονται με απρόσκοπτη προσπάθεια, επιμονή και σε καμία περίπτωση δεν σταματούν εδώ.

Το Γραφείο Τύπου της Κατερίνας Ιγγλέζη



Last modified onΤετάρτη, 10 Μαϊος 2017 17:08