Περαιτέρω στήριξη των κλάδων εστίασης και τουρισμού προωθεί η κυβέρνηση
- Published in Ελλάδα
Ένα πλέγμα μέτρων στήριξης για τους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού με πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να επεκταθούν αυτά τα μέτρα στήριξης και σε άλλους κλάδους εάν υπάρχουν οι δυνατότητες.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο κ. Σταϊκούρας εκτίμησε, εξάλλου, ότι ο τουρισμός θα κινηθεί εφέτος σε περίπου διπλάσια επίπεδα από το 2020 και θα φτάσει στο 50% του 2019.
Σύμφωνα με τον υπουργό, κάθε εβδομάδα του τρέχοντος lockdown κοστίζει περίπου 750 εκατ. ευρώ. Τόνισε δε, πως είναι σημαντικό να ασκείται υπεύθυνη οικονομική πολιτική με δημοσιονομική ευελιξία αλλά όχι εκτροχιασμό, ώστε να μπορεί η χωρά να δανείζεται φθηνά. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως ήδη το υπουργείο έχει ανακοινώσει μέτρα 2,5 δισ. ευρώ εφέτος για τη στήριξη της οικονομίας, σημειώνοντας ότι ο λογαριασμός αυτός θα μεγαλώσει.
Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, προειδοποίησε ότι θα μεγαλώσουν το έλλειμμα και το χρέος εφέτος και θέλει προσοχή απέναντι στις αγορές. Ωστόσο, χαρακτήρισε πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι έχουν επιστρέψει στις τράπεζες καταθέσεις 20 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 10 δισ. ευρώ προέρχονται από ιδιώτες.
[ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Related items
-
Θερινές εκπτώσεις 2026: Πότε ξεκινούν και τι πρέπει να γνωρίζουν καταναλωτές και επιχειρήσεις
-
Από 1η Ιουλίου δασμός 3 ευρώ στα μικρά δέματα από Κίνα και τρίτες χώρες στην ΕΕ
-
Ψηφιακό Φροντιστήριο: Παραμένει ενεργό όλο το καλοκαίρι με δωρεάν μαθήματα και εκπαιδευτικό υλικό
-
ΑΑΔΕ: Ψηφιακό Αποδεικτικό Είσπραξης από 1η Ιουλίου – Όλες οι νέες λειτουργίες
-
Επέκταση Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε 5 νέους κλάδους – Πότε ξεκινά η πλήρης εφαρμογή












