Αλέξανδρος Μαλλιάς: Στόχος της Ελλάδας είναι να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις αποφυγής σύγκρουσης

- Η εκτίμηση του πρέσβη επί τιμή για την προκλητική στάση της Τουρκίας

"Ο στόχος της Ελλάδας αυτή τη στιγμή, είναι να διαμορφώσει εκείνους τους όρους και τις προϋποθέσεις ώστε να αποφευχθεί μια  σύγκρουση και να ενισχυθούν όλες οι δυνάμεις αποτροπής, όχι μόνο άμυνας αλλά και μια ισχυρή και αποτελεσματική διπλωματία", δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο  FM 104,9», ο πρέσβης επί τιμή Αλέξανδρος Μαλλιάς, σχολιάζοντας την προκλητική στάση της Τουρκίας, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου με τίτλο «Τα Σύνορα-Αναθεωρητισμός».   

Ο κ. Μαλλιάς επισήμανε ότι "η εκτίμηση που υπάρχει εδώ και μήνες σε συσκέψεις που γίνονται, δεν είναι εάν θα έχουμε μια εμπλοκή μια σύγκρουση αλλά το πότε, που και υπό ποιους όρους".  Αναφερόμενος στο έκτο κατά σειρά βιβλίο του, "Τα Σύνορα-Αναθεωρητισμός", ο διπλωμάτης-συγγραφέας είπε πως "το Βίβλο αυτό έχει δύο μέρη.

Το  πρώτο μέρος πραγματεύεται το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.  Πώς έγινε. Να σας θυμίσω ότι έχουμε 30 χρόνια από τη πτώση του τείχους του Βερολίνου και 30 χρόνια από την ένωση των Γερμανιών. Το κίνητρό μου ήταν να ξεκινήσω να διαβάζω τα πρακτικά των συνομιλιών, όπως αυτή μεταξύ Μπους και Γκορμπατσόφ, τα οποία είναι σε ευθεία σχέση με αυτά που συμβαίνουν σήμερα μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου και τη νέα υπό πίεση αλλαγή συνόρων του Κοσόβου".Το δεύτερο μέρος του βιβλίου, διευκρίνισε ο πρέσβης επί τιμή Αλέξανδρος Μαλλιάς, «αφορά τον Τουρκικό επεκτατισμό».0000000HV

Last modified onΠαρασκευή, 26 Ιούνιος 2020 15:24