«Μένουμε σπίτι και διασκεδάζουμε» - Ψυχαγωγική δράση της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας εν μέσω κορονοϊού

Μια σειρά από διαδικτυακές ψυχαγωγικές «αποδράσεις», με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών, διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Στην πανδημία του κορονοϊού κανένας μόνος του». Πρόκειται για τη δράση «Μένουμε Σπίτι και Διασκεδάζουμε», η οποία θα υλοποιηθεί μέσω του λογαριασμού του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας στο Facebook.

Οι πολίτες που το επιθυμούν μπορούν να κάνουν «like» στη σελίδα αυτή και να παρακολουθούν ζωντανά διαδραστικές παραστάσεις, με αγαπημένους καλλιτέχνες, που θα εκπέμπουν από το σπίτι τους.

Καλλιτέχνες θα τραγουδούν, θα παίζουν πιάνο και θα μοιράζονται με τους πολίτες την τέχνη τους, ενώ οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν με σχόλια και να ζητούν τραγούδια της αρεσκείας τους, όπως και να «συνομιλούν» με τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες. Για τα παιδιά έχει προβλεφθεί ειδική μέριμνα, με παραστάσεις Καραγκιόζη, κουκλοθέατρο και σόου μαγείας.

«Η ανάγκη να περιοριστούμε στο σπίτι μας, δημιουργεί προβλήματα στην επικοινωνία και τη διαχείριση του ελεύθερου χρόνου, ενώ έχει και ψυχολογικές επιπτώσεις σε όλη την οικογένεια. Γι' αυτό η Περιφέρεια, με το Κέντρο Πολιτισμού της, προχώρησε σε μια σειρά διαδικτυακών παραστάσεων», δήλωσε ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Άννα Μυκωνίου, ανέφερε ότι ήδη ανακοινώθηκε πρόγραμμα για μία εβδομάδα και θα ανακοινωθεί εγκαίρως και η συνέχεια.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 28 Μαρτίου - 20.30': Τα αγαπημένα τραγούδια του Γιώργη Χριστοδούλου, Δευτέρα 30 Μαρτίου - 20.30': Η Ελένη Δημοπούλου τραγουδάει για μας, στο πιάνο ο Αστέρης Τσαλίκης, Τετάρτη 1 Απριλίου - 20.30': Η Λόλα Τότσιου παίζει για μας στο πιάνο τις «Meditations alternatives», Παρασκευή 3 Απριλίου - 19.00': Ο μάγος Μαρμέλο διασκεδάζει όλη την οικογένεια με ένα SHOW μαγείας, Κυριακή 05 Απριλίου - 19.00': «Ο Καραγκιόζης γιατρός» με τον καραγκιοζοπαίκτη Χρήστο Στανίση.

[ΑΠΕ-ΜΠΕ]