Ο ΕΟΤ βάζει τη Βόρεια Ελλάδα στο επίκεντρο του ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος

Τις γεύσεις του κρασιού -και όχι μόνο- στην Βόρεια Ελλάδα θα απολαύσουν από τις 10 έως τις 17 Μαρτίου έξι Αμερικανοί και Καναδοί δημοσιογράφοι και Bloggers, οι οποίοι θα επισκεφτούν τα οινοποιεία της Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των στρατηγικών κατευθύνσεων του ΕΟΤ για την προβολή εναλλακτικών θεματικών τουριστικών προϊόντων, που προσφέρει η χώρα σε όλη την επικράτεια, καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Το ταξίδι εξοικείωσης οργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού των ΗΠΑ, σε συνεργασία με τους τους Δρόμους του Κρασιού Βορείου Ελλάδος, με στόχο την προβολή της Βόρειας Ελλάδας ως προορισμού οινοτουρισμού, γαστρονομίας αλλά και πολιτισμού στην τουριστική αγορά των ΗΠΑ και Καναδά.

Αύριο Παρασκευή επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη η Ολλανδή δημοσιογράφος Marguerite van Slooten, με σκοπό να πραγματοποιήσει ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της, που προσελκύει 1,8 εκατ. επισκέπτες τον μήνα και απευθύνεται σε κοινό ηλικίας 25 - 59 ετών. Στόχος η προβολή της πόλης ως ιδανικού προορισμού διακοπών για τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τη διασκέδαση, τις αγορές και άλλες αυθεντικές ελληνικές εμπειρίες, που πρόθυμα προσφέρει η ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα επισκέφθηκαν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τρεις Ισραηλινοί δημοσιογράφοι (Bezalel Gordon, Shoshana Lahav και Joseph Fischer), οι οποίοι συμμετείχαν σε ταξίδι εξοικείωσης, που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Ισραήλ, με σκοπό τη συλλογή στοιχείων και φωτογραφικού υλικού, ώστε να παρουσιάσουν σε μεγάλα ισραηλινά ενημερωτικά portal, αυθεντικές τουριστικές εμπειρίες και τα ανυπέρβλητα σε ομορφιά τοπία της περιοχής.

[ΑΠΕ-ΜΠΕ]