Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού με βροχές, χιόνια στα ορεινά και «βουτιά» της θερμοκρασίας
- Published in Ελλάδα
Άλλαξε διαθέσεις ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα, όπου μετά την καλοκαιρία του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας αναμένεται επιδείνωση από σήμερα.
Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι η ενίσχυση των ανέμων, η πτώση της θερμοκρασίας, οι βροχές και καταιγίδες, ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ήδη η πτώση της θερμοκρασίας έγινε αισθητή στη Μακεδονία και τη Θράκη, με τον υδράργυρο να υποχωρεί σε κάποιες περιοχές κατά 10 με 12 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Φλώρινα η θερμοκρασία έπεσε το πρωί στους 0 βαθμούς, ενώ στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα στους 3 βαθμούς Κελσίου. Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Καϊμάκτσαλαν, όπου ο υδράργυρος έδειξε τους -3 βαθμούς.
Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού καταγράφεται και στη Θεσσαλονίκη, όπου τη λιακάδα των προηγούμενων ημερών διαδέχθηκαν νεφώσεις, ενώ οι βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι που πνέουν έφεραν σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (στους 8 βαθμούς ο υδράργυρος στο κέντρο της πόλης).
Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, από το μεσημέρι αναμένονται χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά του νομού Θεσσαλονίκης, ενώ τα φαινόμενα θα σταματήσουν τη νύχτα.
[ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Related items
-
Αλλαγές στις πολυκατοικίες: Τι προβλέπει ο νέος Κώδικας
-
Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους 28 βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ – Όλες οι προϋποθέσεις
-
e-ΕΦΚΑ: Σε ισχύ η νέα ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών έως 72 δόσεις
-
Θερινές εκπτώσεις 2026: Πότε ξεκινούν και τι πρέπει να γνωρίζουν καταναλωτές και επιχειρήσεις
-
Από 1η Ιουλίου δασμός 3 ευρώ στα μικρά δέματα από Κίνα και τρίτες χώρες στην ΕΕ












