Π. Ανανιάδης: Όλα έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά. Συνολικά 30 νέα σχολεία θα κατασκευαστούν στην Κεντρική Μακεδονία

Ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά και όλα είναι έτοιμα στα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο FM104,9», ο περιφερειακός διευθυντής Α/θμιας& Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης.

«Από τα νηπιαγωγεία μέχρι τα επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ), όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι στις θέσεις του και τα βιβλία επίσης βρίσκονται στα σχολεία από το καλοκαίρι και σήμερα θα μοιραστούν στα παιδιά» υπογράμμισε.

Ο κ. Ανανιάδης επισήμανε ότι «ότι φέτος για πρώτη φορά έχουν προσληφθεί περίπου 20.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και όλοι είναι ήδη στις θέσεις τους» και συμπλήρωσε πως «τα κενά που θα παρουσιαστούν που είναι έκτακτα, θα αντιμετωπιστούν στη δεύτερη φάση των προσλήψεων αναπληρωτών, τις επόμενες εβδομάδες, ανάλογα με τα κενά που θα προκύψουν».

Ο περιφερειακός διευθυντής Α/θμιας& Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε και στο σχέδιο της κυβέρνησης για την κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων. «Προγραμματίζουμε να γίνουν 15 στη Θεσσαλονίκη και άλλα 15 στους υπόλοιπους νομούς σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Συνολικά στην Κεντρική Μακεδονία θα κατασκευαστούν 30 νέα σχολεία» ανέφερε ο κ. Ανανιάδης. [ΑΠΕ-ΜΠΕ]Last modified onΤρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2018 11:40