Αλ. Τσίπρας για ΠΓΔΜ: «Παράθυρο ευκαιρίας, ώρα να πάρουμε τις αναγκαίες αποφάσεις»
- Published in Ελλάδα
Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ένα «παράθυρο ευκαιρίας» για την επίλυση του ζητήματος του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ, επισημαίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε αποκλειστική δήλωσή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», που κυκλοφορεί αύριο.
Ο πρωθυπουργός μιλά, επίσης, για «οικονομική και γεωπολιτική πρόκληση» και υπογραμμίζει ότι «έχει έρθει πλέον η ώρα να πάρουμε τις αναγκαίες αποφάσεις». Ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «αμήχανη και ανεύθυνη, προσώρας» τη στάση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και καλεί σε «ευρύτατη κοινοβουλευτική συναίνεση, εάν υπάρξει προοπτική λύσης».
Η δήλωση του πρωθυπουργού
«Το 2018 είναι μια σημαντική χρονιά για την Ελλάδα, όχι μόνο γιατί έπειτα από οκτώ ολόκληρα χρόνια, επιτέλους, βγαίνουμε από τα μνημόνια, αλλά και γιατί ανοίγει ταυτόχρονα ένα σημαντικό παράθυρο ευκαιρίας για την επίλυση του ονοματολογικού.
Είμαι πεπεισμένος ότι έχει έρθει πλέον η ώρα να πάρουμε τις αναγκαίες αποφάσεις, ώστε να δικαιώσουμε τον ρόλο της Ελλάδας ως ηγετικής δύναμης στα Βαλκάνια αλλά και ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Πρόκειται για μια πρόκληση οικονομική αλλά και γεωπολιτική. Η Ελλάδα, τόσο στην οικονομία όσο και στην εξωτερική πολιτική, πρέπει να εμπεδώσει μια νέα δυναμική φυσιογνωμία. Αυτή μιας σύγχρονης δημοκρατικής χώρας, που επενδύει στην ανάπτυξη, την ειρήνη και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης. Μιας χώρας που προοδεύει και λύνει προβλήματα.
Η κυβέρνηση έχει και τη βούληση αλλά και την ικανότητα να εγγυηθεί αυτή την πορεία. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, προσώρας, κρατά μια αμήχανη και ανεύθυνη στάση. Δεν αναγνωρίζει τις ιστορικές της ευθύνες για τη μη επίλυση του προβλήματος, ταυτόχρονα όμως ούτε και τη θετική παρακαταθήκη του Βουκουρεστίου το 2008.
Ελπίζω, σύντομα θα κατανοήσουν ότι ένα εθνικής σημασίας ζήτημα δεν προσφέρεται για μικροκομματικά παιχνίδια, ώστε, αν υπάρξει προοπτική λύσης, να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ευρύτατης κοινοβουλευτικής συναίνεσης.» [ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Related items
-
Η «ακτινογραφία» του στόχου στο «μπλοκ 2» του Ιονίου
-
Απαγόρευση social media κάτω των 15: Η «ψηφιακή ασπίδα» για ανηλίκους από το 2027
-
Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη των μαθημάτων και την έναρξη των Πανελλαδικών
-
Απαγόρευση πρόσβασης στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών ανακοίνωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης
-
Νέοι μισθοί σε Δημόσιο και ΟΤΑ: Επιπλέον 40 ευρώ από 1η Απριλίου












