Φον ντερ Λάιεν: Περισσότερα εμβόλια στην ΕΕ από τον Απρίλιο
- Published in Κόσμος
Σημαντικά περισσότερες παραδόσεις εμβολίων και επιτάχυνση της διαδικασίας εμβολιασμών αναμένεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Απρίλιο, δηλώνει η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Σε συνέντευξή της στις Stuttgarter Zeitung και Stuttgarter Nachrichten, η κυρία φον ντερ Λάιεν επισημαίνει ότι κατά το β' τρίμηνο του έτους αναμένει την παράδοση περίπου 100 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κάθε μήνα, «σύμφωνα με τα σχέδια των παρασκευαστών», αλλά και επειδή «επιπλέον εμβόλια βρίσκονται λίγο πριν από την αδειοδότηση». Αυτό, εξηγεί, θα έχει ως αποτέλεσμα τεράστια αύξηση της ποσότητας των εμβολίων που έχουν ήδη διατεθεί. Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Επιτροπής, τον Ιανουάριο παραδόθηκαν περίπου 20 εκατομμύρια δόσεις και τον Φεβρουάριο 30 εκατομμύρια, ενώ για τον Μάρτιο αναμένονται συνολικά 50 εκατομμύρια.
Στην ίδια συνέντευξη η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παραδέχεται ότι έγιναν λάθη από την πλευρά της Ευρώπης, τονίζει ωστόσο ότι ήταν σωστή η επιλογή των Ευρωπαίων να παραγγείλουν τα εμβόλια από κοινού.
Την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, μιλώντας στο ZDF, δήλωσε ότι από το τέλος Μαρτίου και κατά τους επόμενους τρεις μήνες στην Γερμανία θα μπορούν να γίνονται έως και 10 εκατομμύρια εμβολιασμοί την εβδομάδα.
[ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Related items
-
Οι ΗΠΑ διαβεβαίωσαν πως συζητούν νέο διπλωματικό ραντεβού με το Ιράν
-
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Τα ορόσημα για το ψηφιακό ευρώ και η κυκλοφορία το 2029
-
ΗΠΑ και Ιράν διεκδικούν τη «νίκη» αφού κήρυξαν κατάπαυση του πυρός για δυο εβδομάδες
-
Διευθυντής ΔΟΕ: Ο κόσμος αντιμέτωπος με τη χειρότερη ενεργειακή κρίση εδώ και δεκαετίες
-
Πετρέλαιο και φυσικό αέριο: Τα σενάρια της ΕΚΤ, διεθνών τραπεζών και οίκων αξιολόγησης για την πορεία των τιμών












