Ο Πούτιν σχολιάζει το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στη Βρετανία

- Από τη Ρωσία, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης 

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον διοργάνωσε το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να "εκβιάσει την Ευρώπη" ή "για να την τρομάξει", άφησε να εννοηθεί χθες στην Αγία Πετρούπολη ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

"Γιατί (ο Ντέιβιντ Κάμερον) διοργάνωσε αυτό το δημοψήφισμα; Για να εκβιάσει την Ευρώπη; Ή για να την τρομάξει; Ποιος είναι ο αντικειμενικός σκοπός αν ο ίδιος τάσσεται κατά της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναρωτήθηκε ο ρώσος πρόεδρος στη διάρκεια μιας συνάντησης με εκπροσώπους πρακτορείων ειδήσεων, ανάμεσα στα οποία και το Γαλλικό Πρακτορείο.

"Δεν είναι δική μας υπόθεση, είναι υπόθεση του βρετανικού λαού. Έχω τη γνώμη μου για το θέμα αλλά δεν θέλω να μιλήσω εκ των προτέρων", συνέχισε, λέγοντας πως είναι αδύνατο να "μιλήσουμε για αποτελέσματα". "Ποιος μπορεί να τα προβλέψει; Κανείς δεν μπορεί να τα προβλέψει (...) Νομίζω πως δεν θα ήταν σωστό εκ μέρους μου να το κάνω αυτό", πρόσθεσε ο ρώσος πρόεδρος.

Οι Βρετανοί θα αποφασίσουν στις 23 Ιουνίου αν θα παραμείνουν ή αν θα φύγουν από την ΕΕ, ενώ η εκστρατεία για το δημοψήφισμα παρέμεινε ένα διάστημα σε αναστολή, μετά τη δολοφονία της βουλευτίνας Τζο Κοξ η οποία τασσόταν υπέρ της ΕΕ. "Ορισμένοι ειδικοί λένε πως το Brexit θα είναι σε βάρος της Ευρώπης. Αλλά άλλοι λένε πως η ΕΕ θα είναι πιο σταθερή", συνέχισε ο ρώσος πρόεδρος, πάντα σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, αναφέροντας το παράδειγμα των άγγλων ψαράδων. "Εξηγούν σε ποιο βαθμό είναι σκληρό να ζήσουν με αυτούς τους περιορισμούς στην αλιεία. Αλλά υπάρχουν πλεονεκτήματα σε άλλους τομείς", δήλωσε ο Πούτιν.

"Αν βάλετε όλα αυτά τα πράγματα στη ζυγαριά, είναι πολύ πολύπλοκο" να επιλέξετε, πρόσθεσε ακόμη. [ΒΧ] ♦ ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ ♦


0000000HV

0000000MDS

Last modified onΔευτέρα, 20 Ιούνιος 2016 13:48