Τουρκία: Έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά οχήματος έξω από ποδοσφαιρικό στάδιο στην Κωνσταντινούπολη
- Published in Κόσμος
Έκρηξη που οφείλεται σε παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα σημειώθηκε σήμερα έξω από ποδοσφαιρικό στάδιο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 20 άνθρωποι, ώρες μετά τη λήξη ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού.
Για τρομοκρατική ενέργεια έκανε λόγο από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Αχμέτ Αρσλάν με ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το στάδιο Vodafone Arena, της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας, μετέδωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.
Στις εικόνες που πρόβαλαν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται το κουφάρι ενός καμένου αυτοκινήτου και δύο εστίες φωτιάς στον δρόμο έξω από το στάδιο. Ο Σοϊλού, που εκφωνούσε μια ομιλία στην Εθνοσυνέλευση σε μια συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό, επισήμανε ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά τον αγώνα μεταξύ της Μπεσίκτας και της Μπούρσασπορ και βάσει των πρώτων στοιχείων η έκρηξη προκλήθηκε από ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα που στόχευε λεωφορείο το οποίο μετέφερε αστυνομικούς της μονάδας αντιμετώπισης ταραχών.
Πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά στην έκρηξη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, η έκρηξη σημειώθηκε ενώ είχαν αποχωρήσει από το στάδιο οι οπαδοί των ομάδων, τη στιγμή που οι αστυνομικοί έφευγαν από την περιοχή. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Ρόιτερς ότι σημειώθηκαν 2 εκρήξεις. H ποδοσφαιρική ομάδα Μπούρσασπορ γνωστοποίησε ότι κανείς από τους οπαδούς της δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί στην έκρηξη.
Τουλάχιστον 15 νεκροί από την έκρηξη έξω από το στάδιο στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik
Tο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik μετέδωσε πριν από λίγο ότι τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην έκρηξη έξω από το ποδοσφαιρικό στάδιο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη. Επιπλέον έκανε λόγο για 38 τραυματίες. Από την πλευρά του το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, επικαλούμενο πηγές από τις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας, μετέδωσε ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε τουλάχιστον 13. [ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Related items
-
Οι ΗΠΑ διαβεβαίωσαν πως συζητούν νέο διπλωματικό ραντεβού με το Ιράν
-
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Τα ορόσημα για το ψηφιακό ευρώ και η κυκλοφορία το 2029
-
ΗΠΑ και Ιράν διεκδικούν τη «νίκη» αφού κήρυξαν κατάπαυση του πυρός για δυο εβδομάδες
-
Διευθυντής ΔΟΕ: Ο κόσμος αντιμέτωπος με τη χειρότερη ενεργειακή κρίση εδώ και δεκαετίες
-
Πετρέλαιο και φυσικό αέριο: Τα σενάρια της ΕΚΤ, διεθνών τραπεζών και οίκων αξιολόγησης για την πορεία των τιμών












