Βαρύ το κλίμα στον ΠΑΟΚ

Βαρύ το κλίμα στον ΠΑΟΚ ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Μετά τον αποκλεισμό του στο κύπελλο Ελλάδας

Ο «Δικέφαλος» της Θεσσαλονίκης γυρίζει σελίδα και προχωράει μπροστά μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό στο κύπελλο, εστιάζοντας στην δεύτερη θέση των πλέι-οφ της Super League, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Ομως, αυτή η πραγματικότητα γίνεται μέσα σε ένα ασυνήθιστα βαρύ κλίμα και προβληματισμό, καθώς μετά από τρεις διαδοχικές περιόδους όπου η ασπρόμαυρη ομάδα κατακτούσε το κύπελλο, φέτος μένει εκτός τελικού και αρκετά μακριά από τους θριάμβους της περασμένης σεζόν. Η κριτική ασκείται κατά πάντων και στο επίκεντρο βρίσκεται ο Πορτογάλος τεχνικός Αμπέλ Φερέιρα, που κληρονομώντας μια ομάδα με το βαρύτιμο και μοναδικό νταμπλ δεν κατάφερε να ισορροπήσει στην πορεία της, με συνέπεια να μείνει έξω από όλα.

Κριτική δέχονται και οι ποδοσφαιριστές, κυρίως οι παλιότεροι που είχαν την ευθύνη της καλής περυσινής σεζόν και σε αντίθεση με αυτήν δεν κατάφεραν φέτος να επαναλάβουν την λαμπρή πορεία της περασμένης περιόδου. Η διοίκηση διακατέχεται από ανησυχία και η απορία είναι σε ποιο βαθμό θα γίνει ξεκαθάρισμα του έμψυχου υλικού το καλοκαίρι, μετά τα 7 παιχνίδια που απομένουν για τις υποχρεώσεις στην διαδρομή των πλέι-οφ. Ξεκαθάρισμα θα γίνει σίγουρα και είναι απορίας άξιο ποιοι θα ειδοποιηθούν να αναζητήσουν αλλού τη συνέχεια της καριέρας τους. Ισως η "μπάλα πάρει" αρχικά αυτούς που τα συμβόλαιά τους ολοκληρώνονται σε λίγες εβδομάδες, αλλά κινδυνεύουν με απομάκρυνση και άλλοι που έχουν για ένα ή δύο χρόνια ακόμη συμβόλαιο με την ομάδα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα σιωπής έγινε σήμερα η προπόνηση για τον αγώνα που ακολουθεί με τον Αρη, το τοπικό ντέρμπι των δυο αποκλεισθέντων του τελικού, που θα γίνει την Κυριακή (28/6) στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Οι Δημήτρης Πέλκας και Αντελίνο Βιεϊρίνια ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, με τη συμμετοχή στους στην αναμέτρηση της Κυριακής να είναι αμφίβολη.[ΑΠΕ-ΜΠΕ]



0000000HV