Αγιασμός Π.Ο.Μουδανιών

 Γράφει ο Σωτήρης Θωμαδάκης

Με την παρουσία όλων των ποδοσφαιριστών, παλαιών και νέων, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Δημοτικό Στάδιο Νέων Μουδανιών ο αγιασμός του Π.Ο.Μ., ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Α1, που θα ξεκινήσει μεθαύριο Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, με τον εκτός έδρας αγώνα κόντρα στη Νίκη Πολυγύρου, στο πιο παραδοσιακό, διαχρονικά, ντέρμπι του Νομού μας. Βέβαια οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας των Μουδανιών, όπως και όλων που συμμετέχουν στη νέα κατηγορία, αλλά και των περισσότερων των άλλων κατηγοριών της Ε.Π.Σ.Χ ξεκίνησαν εδώ και δύο εβδομάδες περίπου, με τις δύο πρώτες φάσεις του Κυπέλλου.

Θυμίζουμε ότι ο Π.Ο.Μ. επικράτησε στην Πρώτη Φάση με 0 - 8 επί του Α.Π.Ο.Ε.Λ Γερακινής, ομάδας του Νοτίου Ομίλου της Β' Κατηγορίας, στο Ενωσιακό Γήπεδο Καλυβών "Ανδρέας Καλατζής", ενώ στην Δεύτερη πέρασε με 1 - 3 από το Δημοτικό Στάδιο Ιερισσού, κόντρα στην τοπική Άκανθο, η οποία αγωνίζεται πλέον στη νέα ενιαία Α' Κατηγορία.

Τον σημερινό αγιασμό τέλεσε ο Πατήρ Ιωάννης Κυργιαφίνης, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους μία χρονιά με επιτυχίες και πάνω απ'όλα χωρίς τραυματισμούς.

Από το περσινό ρόστερ του Π.Ο.Μ παρέμειναν οι έμπειροι Θανάσης Παναγιωτόπουλος, Βλαδίμηρος Φιλιππίδης, Νίκος Αρζουμανίδης, Άλμπι Σέχου, Χαράλαμπος Λουϊζίδης,αλλά και οι νεώτεροι, που δεν στερούνται όμως εμπειρίας, Ντονάλντο Ντόϊ, Νίκος Μέρκο και Πετρίτ Σάλλα που επέστρεψε.

Σ'αυτούς ήρθε να προστεθεί ένα κράμα έμπειρων, αλλά και νέων ποδοσφαιριστών, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μεγάλο μέρος του φετινού δυναμικού είναι κάτω των 19 ετών.

Σίγουρα ονόματα, όπως των Νίκου Χατζηστεργίου, Γιώργου Μανώλωφ, Στάθη Αθανασιάδη, Βικέντιου Καρσλίδη, Νίκου Ραφαέλα και Νίκου Πανισκάκη, μόνο απαρατήρητα δεν μπορούν να περάσουν, αφού όλοι τους αναμένεται να προσδώσουν στην ομάδα την ποιότητα που αναμφίβολα διαθέτουν, σε συνδυασμό πάντα με την εμπειρία που, ειδικά των δύο πρώτων, είναι τεράστια.

Σ' αυτούς όλους έρχονται να προστεθούν οι Θανάσης Ρόβας,Χρήστος Θώμος, καθώς και οι νεότεροι Νίκος Πασσαλής, Νίκος Τσαρούχας, Παναγιώτης Δεμερτζής, Νίκος Χατζηπαππάς, Κυριάκος Ζαφειράκης, Στέλιος Τζιρούδας.

Αρχικός στόχος της ομάδας των Μουδανιών είναι το πλασάρισμα στην πρώτη εξάδα και η συμμετοχή στα Play Off.

Στόχος που για να επιτευχθεί χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και αντοχή απ'όλους τους συντελεστές της, αφού η νέα Α1 των δώδεκα ομάδων αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική.

Τέλος ο Π.Ο.Μ χρειάζεται, περισσότερο από ποτέ, την μαζική στήριξη του κόσμου των Μουδανιών, ο οποίος, δυστυχώς, είναι ο ''μεγάλος απών'', τα τελευταία χρόνια, από τις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου της πόλης μας.