Με τις ευχές του Αρχιεπισκόπου η Ελληνική ομάδα στην Βραζιλία

Με τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου θα ταξιδέψει η ελληνική αποστολή στο Ρίο ντε Τζανέιρο για τους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τον Μακαριώτατο επισκέφτηκε χθες στην Αρχιεπισκοπή αντιπροσωπεία της ελληνικής ομάδας με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο, και τον αρχηγό της ελληνικής αποστολής Ισίδωρο Κούβελο, αποτελούμενη από αθλητές και προπονητές από την άρση βαρών, τη ρυθμική γυμναστική, την κολύμβηση, το στίβο, τη συγχρονισμένη κολύμβηση και το τζούντο.

0000000HVNEWS

Στον Αρχιεπίσκοπο οι κ. Καπράλος και Κούβελος έδωσαν ως αναμνηστικό δώρο την επίσημη φανέλα της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016» κι ένα βιβλίο με την ιστορία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Ανταποδίδοντας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, αφού έδωσε σε όλα τα μέλη της ομάδας, μαζί με την ευχή του, και αναμνηστικά δώρα, τους είπε: «Πάνω από όλα εύχομαι να έχετε υγεία και, μετά, με επιμονή και υπομονή, να πετύχετε πολλές ελληνικές νίκες. Στη ζωή αυτό που μετρά περισσότερο, δεν είναι ο αγώνας, αλλά η προσπάθεια να φτάσετε ως εκεί και να ξέρετε ότι οι ευχές μου θα σας συνοδεύουν».

Αποχαιρετώντας τα μέλη της ομάδας, ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες να δειπνήσουν όλοι μαζί και να συζητήσουν για τα κατορθώματα τους στο Ρίο. [ΑΠΕ-ΜΠΕ]

- Να σημειώσουμε ότι στη φωτο που δημοσιεύουμε, διακρίνεται εκτός από τον Ολυμπιονίκη Ηλιάδη (αριστερά), που είναι μόνιμος κάτοικος Χαλκιδικής, και ο εκ των προπονητών της Εθνικής ομάδας τζούντο επίσης Χαλκιδικιώτης Νίκος Χατζηστεργίου (δεξιά).


0000000HV

0000000MDS