Μια καλή αρχή

Τσίπρας - Σακοράφα Τσίπρας - Σακοράφα

Αδάμος Ζαχαριάδης


Η κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στην ανεξάρτητη πλέον ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πολύ καλή αφορμή για ορισμένες υπενθυμίσεις και διευκρινήσεις.

Στην ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα απαντά στην σκληρή επίθεση που δέχτηκε από το πρώην προβεβλημένο στέλεχός του (διαβάστε την ανακοίνωση της Σοφίας Σακοράφα στο τέλος του άρθρου) σημειώνοντας ότι η κ.Σακοράφα δεν μπορεί να παριστάνει τον διαπρύσιο κήρυκα της ηθικής καθώς: «καθόλη τη διάρκεια της συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε έδωσε ούτε ένα ευρώ συνδρομής στο κόμμα, παρά την καταστατική πρόβλεψη, και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των αρμοδίων» ενώ δεν δικαιούται να παριστάνει την προστάτιδα των αδυνάμων επειδή: «ουδέποτε εισέφερε ούτε ένα ευρώ στις δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους βουλευτές και ευρωβουλευτές του κόμματος».

Η ουσία της αντιπαράθεσης ΣΥΡΙΖΑ - Σακοράφα έχει τη δική της υπόσταση και χαρακτηριστικά και είναι αντιληπτό ότι ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Από την απάντηση όμως της Κουμουνδούρου προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα:
Γιατί αφού η κ. Σακοράφα δρούσε αντικαταστατικώς δεν τις επιβλήθηκαν ποτέ οι ανάλογες ποινές, οι οποίες φαντάζομαι ότι θα προβλέπονται; Μήπως γιατί η νυν ανεξάρτητη ευρωβουλευτής αποτελούσε μία από τις «περσόνες» του κόμματος στην ξέφρενη πορεία του προς την εξουσία και μία τέτοια κίνηση θα έπληττε τον «μεγάλο κοινό αγώνα»; Ή μήπως γιατί αποτελούσε προσωπική επιλογή του αρχηγού και οποιαδήποτε επίπληξη ή δημοσιοποίηση του γεγονότος αποτελούσε «casus belli»;

Λέει όλη την αλήθεια η ανακοίνωση του κόμματος ή μήπως κάτι μας κρύβει; Δηλαδή, πράγματι ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι βουλευτές και ευρωβουλευτές του κόμματος δίνουν και έδιναν από το 2012 και μετά το 20% του μισθού τους στις δομές αλληλεγγύης, όπως είχε ανακοινώσει κάποτε ο Αλέξης Τσίπρας; Κι αν είναι ορισμένοι που δεν δίνουν, σε ποιες κυβερνητικές θέσεις βρίσκονται σήμερα;

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάθε δικαίωμα να μην δημοσιοποιεί τα στοιχεία που αφορούν το κομματικό του ταμείο, όμως στην περίπτωση των δομών αλληλεγγύης, δηλαδή, μία ανοιχτή και δημόσια πρωτοβουλία που πήρε το κόμμα, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Με την περίπτωση της Σοφίας Σακοράφα, έστω και από «ατύχημα» έγινε μια καλή αρχή. Περιμένουμε τη συνέχεια.

cnn.gr / Αδάμος Ζαχαριάδης

* Η ανακοίνωση της Σοφίας Σακοράφα

"Η σημερινή ημέρα θα στιγματίζει για πάντα την ιστορία της πατρίδας μας. Μόνο ντροπή νιώθω που κάποτε ήλπισα μαζί σας. Μόνο ντροπή που προέτρεψα και το λαό μας να ελπίσει μαζί σας. Και μόνο μια πολιτική υπόσχεση: Κάποτε –και παλεύω ώστε αυτό το κάποτε να μην είναι μακρινό- τα όνειρα θα πάρουνε εκδίκηση.

Η κυβέρνηση σας, αλλά κι εσείς που, θριαμβολογώντας ή με "βαριά καρδιά", βάζετε την ταφόπλακα στο λαό μας και βγάζετε την Ελλάδα στο σφυρί, θα λογοδοτήσετε παρέα με όλους όσους μετέτρεψαν την πατρίδα μας σε αποικία και το λαό μας σε υποτελή.

Είναι μεγάλη η οδύνη του λαού μας, είναι τεράστιο το πολιτικό σοκ που έχετε προκαλέσει. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη χυδαιότητα από το να αξιοποιείτε αυτή την οδύνη, αυτό το σοκ, προκειμένου να περάσετε όλα όσα δεν μπορούσε να περάσει κανείς άλλος.

Ο καιρός όμως είναι μπροστά μας. Η οδύνη θα υποχωρήσει. Τα τραύματα θα επουλωθούν. Ο λαός μας θα ανασυγκροτηθεί.

Τότε θα τα πούμε!"

♦ Το παρόν άρθρο εκφράζει τις προσωπικές απόψεις του γράφοντος και όχι κατ' ανάγκην αυτές της ιστοσελίδας ♦


0000000HV

Last modified onΚυριακή, 05 Ιούνιος 2016 15:27