"Κεντροαριστερά - Επιτροπή Διαλόγου προχωράμε μπροστά"

ApostolosPanas   Γράφει: Απόστολος Πάνας

Η επιτροπή διαλόγου συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία των κομμάτων που κινούνται στο χώρο, του Ποταμιού, του ΠΑΣΟΚ, της Δημάρ της Δράσης και των κινήσεων πολιτών.

Στόχος της επιτροπής Διαλόγου και Θέσεων είναι η ύπαρξη ενός κοινού πολιτικού και προγραμματικού πλαισίου, ενώ μετά την παρέλευση του διμήνου θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών για να εξετάσουν και συζητήσουν τα αποτελέσματα της Επιτροπής.
Ήδη κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα ολοκληρωθήκαν οι κύκλοι συζητήσεων (workshop) για την προετοιμασία των πολιτικών θέσεων για τη δικαιοσύνη, τη Διοίκηση – Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Οικονομία, την Παιδεία κ.α.

Το ελπιδοφόρο σε αυτή την προσπάθεια ήταν ότι καταγράφεται σημαντικό ενδιαφέρον για συμμετοχή στις συζητήσεις, από ένα ευρύτατο φάσμα προσωπικοτήτων και πολιτών.
Την εβδομάδα που μας πέρασε οργανώθηκε η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση με τη παρουσία πλήθος κόσμου ενώ προγραμματίζονται παρόμοιες εκδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.
Ως μέλη της επιτροπής παρά τις όποιες δυσκολίες και το κακό προηγούμενο ανάλογων εγχειρημάτων , προσπαθούμε να υλοποιήσουμε στο έπακρο το στόχο μας.

Αυτό θα είναι και το διακύβευμα που θα δώσει το μήνυμα για τις επόμενες κινήσεις. Οι οποίες θα πρέπει να έχουν ένα συγκεκριμένο οδικό πολιτικό χάρτη , χωρίς καθυστερήσεις, , όχι αργότερα από το ερχόμενο φθινόπωρο που θα λειτουργήσει σαν καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων για όλο το πολιτικό σύστημα, και θα καταλήγει στην ανοιχτή εκλογή του νέου αρχηγού από το λαό.

Η ανάγκη σύγκλισης και συμπόρευσης όλων αυτών των δυνάμεων είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, για αυτό πρέπει να προχωρήσουμε με ενότητα , σταθερά βήματα και κοιτώντας προς το μέλλον και όχι προς το παρελθόν.
Είναι ανάγκη να υπερβούμε τις όποιες πολιτικές αγκυλώσεις προς όφελος των πραγματικών μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας.

Η μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής στο εγχείρημα είναι η πολιτική συμφωνία και η εντιμότητα αυτό θα είναι το μεγάλο βήμα για τον προοδευτικό χώρο, και μια μεγάλη ευκαιρία για την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της Ελλάδας.
Έχω πλήρη επίγνωση της δυσκολίας του εγχειρήματος πιστεύω όμως ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε οι προοδευτικοί πολίτες δε μπορούν να περιμένουν άλλο. Η ενοποίηση του χώρου είναι ιστορική ανάγκη και πρέπει να πετύχει.

Απόστολος Πάνας – Μέλος της «Επιτροπής Διαλόγου και Θέσεων για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις»

Το παρόν άρθρο εκφράζει τις απόψεις του γράφοντος και όχι κατ' ανάγκην αυτές της ιστοσελίδας ♦


0000000HV

Last modified onΔευτέρα, 13 Ιούνιος 2016 13:23