2η Art Thessaloniki Fair: "Η τέχνη είναι το μέτρο του κόσμου", ανέφερε η υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ο.Γεροβασίλη

“Έκφραση, συμμετοχή, οραματισμό, δημιουργικότητα - έννοιες που συχνά λείπουν απ την καθημερινότητα μας” εντόπισε στις εγκαταστάσεις της 2ης Art Thessaloniki Fair που εγκαινίασε απόψε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ.Όλγα Γεροβασίλη.

“Η καλλιτεχνική δημιουργία απαντά με αυτοπεποίθηση πως είναι το μέτρο του κόσμου, είναι το σήμα για το πότε μια κοινωνία μπορεί να κάνει υπερβάσεις” είπε μεταξύ άλλων η κ. Γεροβασίλη υπενθυμίζοντας στην εκτενή ομιλία της πως “ειδικά σε περιόδους κρίσης, η καλλιτεχνική πρωτοπορία αποτελεί συνθήκη συνολικής επαναδιαπραγμάτευσης με το παρελθόν, διδάσκει τι θα κρατήσουμε και πως θα βιώσουμε το μέλλον”...

Η κ.Γεροβασίλη είχε εγκαινιάσει και την περσινή 1η κλαδική έκθεση της Helexpo για την τέχνη. Στην αποψινή τελετή εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο 10 των εγκαταστάσεων της ΗELEXPO (η 2η Art Thessaloniki Fair αναπτύσσεται στα περίπτερα 8,9 και 10) χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της ΗΕLEXPO κ.Τάσος Τζήκας , η αντιδήμαρχος πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης κ.Έλλη Χρυσίδου (που δήλωσε διπλά ευτυχής ευρισκόμενη σ΄ ένα χώρο με συναδέλφους της, εικαστικούς καλλιτέχνες) και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης κ. Παντελής Τσάτσης.

Εμφανώς αναβαθμισμένη (περισσότερες συμμετοχές, υψηλής αισθητικής περίπτερα και έργα) η 2η Art Thessaloniki Fair έχει φέτος λάβει διεθνοποιημένο χαρακτήρα, καθώς σε αυτή συμμετέχουν 300 καλλιτέχνες μέσω 30 γκαλερί, που προέρχονται από 10 χώρες, ενώ στους χώρους της αναπτύσσονται και έξι μουσειακές εκθέσεις.

Τιμώμενοι καλλιτέχνες είναι ο Κώστας Τσόκλης από την Ελλάδα και ο Γερμανός εικαστικός Wolf Vostell (1932-1998) εκ των ιδρυτών του καλλιτεχνικού κινήματος Fluxus.

Η 2η Art Thessaloniki Fair θα είναι ανοιχτή ως και το βράδυ της Κυριακής στα περίπτερα 8,9 και 10 της HELEXPO με ωράριο λειτουργίας: Παρασκευή 14:00-21:00 και Σάββατο-Κυριακή 11:00-21:00.

Το εισιτήριο εισόδου στην έκθεση είναι 6 ευρώ (3 ευρώ για παιδιά έως 12 ετών και για φοιτητές). Η είσοδος είναι ελεύθερη για ΑΜΕΑ.

[ΑΠΕ-ΜΠΕ]