Απόλλων Καλαμαριάς: Δικαίωση!

Featured Απόλλων Καλαμαριάς: Δικαίωση! Photo: Halkidiki Voice / Σωτήρης Θωμαδάκης

000SOTHRHS Γράφει: Σωτήρης Θωμαδάκης

Μετά από τρεις εβδομάδες αγωνίας τα χαμόγελα επέστρεψαν στα χείλη, αλλά κυρίως στις καρδιές των απανταχού απολλωνιστών! Αυτή τη φορά οριστικά και αμετάκλητα!
Η Πειθαρχική Επιτρπή της ΕΠΟ κατακύρωσε με 3-0 τον εντός έδρας αγώνα των ''κοκκινόμαυρων'' με τον Α.Ο.Καρδίας της Κυριακής 7 Μαίου, που δεν διεξήχθη ποτέ λόγω της αποχώρησης των φιλοξενουμένων από το γήπεδο του Απόλλωνα, λίγο μετά την άφιξή τους! Μια αποχώρηση άκρως βεβιασμένη αλλά και αδικαιολόγητη, όπως παραδέχθηκαν αργότερα οι ιθύνοντες του Α.Ο.Κ, αφού υπήρχε επαρκέστατη αστυνομική παρουσία για να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού, παρά τις όποιες μικροεντάσεις που δημιουργήθηκαν με την άφιξη της αποστολής των φιλοξενουμένων.

0000000eGUIDE1

"Επικυρώθηκε" πλέον οριστικά, κάτι που αποτυπώθηκε όλη τη χρονιά στα γήπεδα του 1ου ομίλου της Γ' Εθνικής. Η εμφανής δηλαδή αγωνιστική υπεροχή της ομάδας του Δημήτρη Καλαιτζίδη, που επισφραγίστηκε από την πρωτιά και την άνοδο στην Football League! Θα ήταν κρίμα και άδικο, εάν ό,τι κατακτήθηκε δικαιότατα εντός των τεσσάρων γραμμών, ετίθετο εν αμφιβόλω λόγω της επιμονής ενός αντιπάλου, που κυριολεκτικά ''δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω''.
Εντάξει ''ο σκοπός αγιάζςι τα μέσα'', αλλά οι τρεις πεντακάθαρες νίκες του Απόλλωνα επί της Δόξας,σε πρωτάθλημα και κύπελλο, με συνολικό σκορ 7-2 τα λένε όλα! Άλλωστε, εάν δεν υπήρχε το χάντικαπ των -6 βαθμών εις βάρος του Απόλλωνα, προιόν της ένστασης των Δοξαίων στον αγώνα της πρεμιέρας με την Α.Ε Ποντίων Βατολάκκου, η διαφορά μεταξύ των δύο μονομάχων του τίτλου ενδεχομένως να έφτανε στο +10 υπέρ της ομάδας της Καλαμαριάς. Από την άλλη ίσως αυτή η τιμωρία να λειτούργησε ευεργετικά στους παίκτες του Δημήτρη Καλαιτζίδη, αφού τους έδωσε ένα επιπλέον κίνητρο για να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό στον αγωνιστικό χώρο.

Όπως και να έχει, το σίγουρο είναι ότι μια νέα μέρα ξημερώνει για τον πολύπαθο εκπρόσωπο του Ποντιακού Ελληνισμού. Η οικονομική ισχύς του Άλεξ Κάλας, σε συνδυασμό με τις αναμφισβήτητες ικανότητες του Δημήτρη Καλαιτζίδη, τόσο στο οργανωτικό, αλλά κυρίως στο αγωνιστικό κομμάτι, δείχνουν ότι κάτι νέο γεννιέται, που αποπνέει ''υγεία'' αφού ''χτίζεται'' σε απόλυτα στέρεες βάσεις.
Αυτό που απομένει είναι η καθολική στηριξη του κόσμου της Καλαμαριάς, αλλά και του Ποντιακού και Προσφυγικού στοιχείου γενικότερα. Η εικόνα των κερκίδων του Γηπέδου του Απόλλωνα στα παιχνίδια με Οδυσσεά Κορδελιού, πριν από έξι χρόνια, αλλά και με την Δόξα Δράμας, στις 9 του απελθόντος Απρίλη, πρέπει να αποτελέσει μόνιμο σκηνικό στην επόμενη, ιδιαίτερα ''απαιτητική'' χρονιά στην Football League. Άλλωστε, βάσει αυτού που προηγήθηκε φέτος, ο Απόλλων ήρθε για να μείνει και οι όποιες ''απουσίες'' του να είναι μόνο από τα σαλόνια της Super League. Αυτό όμως απαιτεί υπομονή και διαρκή στήριξη, αφού όλες οι άλλες προυποθέσεις υπάρχουν.

Τελειώνοντας θα ήταν άδικο να μην γίνει ιδιαίτερη μνεία στους ανθρώπους που μπήκαν μπροστά στα μέσα του Νοέμβρη του 2015. Ο Αβραάμ Περσίδης και οι συνοδοιπόροι του ανέλαβαν ένα πλήρως απαξιωμένο, εντός και εκτός γηπέδων, ποδοσφαιρικό τμήμα του Απόλλωνα, που οδηγούνταν με μαθηματική ακρίβεια στην Α1 της ΕΠΣΜ. Και όμως κατάφεραν μέσα σε λίγους μήνες, να αποκαταστήσουν την χαμένη αξιοπιστία του Συλλόγου και να τελειώσει την χρονιά τερματίζοντας στην πέμπτη θέση.
Οπότε, εάν δεν υπήρχαν αυτοί οι άνθρωποι, δεν θα μιλούσαμε το περασμένο καλοκαίρι για την έλευση των Άλεξ Κάλας - Δημήτρη Καλαιτζίδη και την οριστική αλλαγή σελίδας για τον Απόλλωνα.



0000000HV

Last modified onΤρίτη, 30 Μαϊος 2017 14:20